Auto Voor Export Aanbieden

Auto Voor Export Aanbieden

What are the benefits of offering your car for export through ‘Auto Voor Export Aanbieden’?

Auto Voor Export Aanbieden

Als je je auto wilt verkopen, zijn er verschillende manieren om dat te doen. Eén van die manieren is het aanbieden van je auto voor export. Maar wat betekent dat precies en hoe pak je dat aan? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het aanbieden van je auto voor export.

Wat betekent het aanbieden van je auto voor export?

Als je je auto voor export aanbiedt, verkoop je je auto aan iemand in het buitenland. Dit kan bijvoorbeeld een particulier zijn, maar ook een handelaar. In veel landen buiten de EU zijn auto’s namelijk veel duurder dan in Nederland. Daarom is het voor veel mensen interessant om een auto uit Nederland te importeren.

Waarom je auto aanbieden voor export?

Het aanbieden van je auto voor export kan voordelig zijn, zowel voor jou als voor de koper in het buitenland. Voor jou kan het aanbieden van je auto voor export interessant zijn omdat:

  • Je een hogere prijs kunt krijgen voor je auto dan wanneer je hem in Nederland zou verkopen.
  • Je sneller een koper kunt vinden omdat de vraag naar auto’s uit Nederland groot is in veel landen.
  • Je minder last hebt van concurrentie van andere verkopers omdat niet veel mensen hun auto voor export aanbieden.

Voor de koper in het buitenland kan het interessant zijn omdat:

  • Auto’s in Nederland goed onderhouden zijn en vaak in goede staat verkeren
  • Auto’s in Nederland vaak goedkoper zijn dan in het buitenland

Hoe kun je je auto aanbieden voor export?

Je kunt je auto op verschillende manieren aanbieden voor export:

  • Via een export-bedrijf: er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het exporteren van auto’s. Zij kunnen je helpen bij de verkoop van je auto en de export naar het buitenland.
  • Zelf adverteren: je kunt zelf een advertentie plaatsen op websites als Marktplaats en Autotrader. Vermeld hierbij wel dat je je auto voor export aanbiedt.
  • Contact zoeken met kopers in het buitenland: via social media kun je in contact komen met potentiële kopers in het buitenland. Let er wel op dat je hierbij zorgvuldig te werk gaat en niet in zee gaat met oplichters.

Wat zijn de kosten van het exporteren van een auto?

De kosten van het exporteren van een auto kunnen per land verschillen. In sommige landen moet je bijvoorbeeld invoerrechten betalen. Ook komen er kosten bij voor het transport van de auto naar de haven en voor het verschepen van de auto. Het is dus verstandig om goed uit te zoeken wat de kosten zijn en deze mee te nemen in de verkoopprijs van je auto.

Mag je elke auto exporteren?

Niet elke auto mag zomaar geëxporteerd worden. Zo zijn er landen waar auto’s vanwege de wet- en regelgeving niet geïmporteerd mogen worden. Ook zullen er in sommige landen bepaalde milieueisen gesteld worden aan geïmporteerde auto’s. Het is dus verstandig om te controleren of je auto geëxporteerd mag worden naar het land waarin de koper zich bevindt.

FAQ

1. Kan ik zonder problemen mijn auto na verkoop op de naam van de nieuwe eigenaar laten overschrijven?

Ja, zodra de auto verkocht is kun je de auto overschrijven op naam van de nieuwe eigenaar. Het is wel belangrijk om hierbij te zorgen voor een gedegen verkoopovereenkomst en betaling. Zorg ervoor dat de koper je betaalt voordat je de auto overschrijft op zijn of haar naam.

2. Moeten er extra formaliteiten geregeld worden als ik mijn auto voor export aanbied?

Ja, er moeten extra papieren geregeld worden als je je auto voor export aanbiedt. Zo moet er bijvoorbeeld een uitvoerdocument worden opgesteld. Het is verstandig om je hierover goed te laten informeren door een export-bedrijf of de RDW.

3. Hoe zit het met de verzekering van mijn auto als ik hem voor export aanbied?

Je kunt je auto in principe gewoon verzekeren totdat de verkoop rond is. Het is wel verstandig om dit even af te stemmen met je verzekeraar.

4. Moet mijn auto helemaal schoon en zonder beschadigingen zijn voordat ik hem voor export aanbied?

Nee, dat hoeft niet per se. Wel is het belangrijk dat je auto goed functioneert. Eventuele schade of andere mankementen moeten wel vermeld worden bij de verkoop.

5. Kan ik mijn auto verkopen zonder APK?

Ja, je kunt je auto ook zonder APK verkopen. Wel is het verstandig om te vermelden in de advertentie dat de APK is verlopen. Het kan zijn dat kopers hierdoor afhaken, maar er zijn zeker ook kopers die hier minder zwaar aan tillen.


Snel & Gemakkelijk Uw Auto Verkopen?

 

Binnen 15 minuten Vrijblijvend Bod✅ Een eerlijk bod voor uw auto
✅ Gratis en vrijblijvende taxatie
✅ Uw auto gratis opgehaald
✅ RDW Vrijwaring ter plekke
✅ Direct geld per bank of contant

Vergelijkbare berichten